22 Şubat 2011 Salı

Muhallebi Soslu Muzlu Kadayıf


Malzemeler
:
  • 300 gr. tel kadayı
  • 3 muz
Muhallebisi için:
  • 3 su b. süt
  • 1 su b. toz şeker
  • 3 çorba k. pirinç unu
  • 1 paket vanilya
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ
Üzeri için:
  • Pirinç yeşil fıstık



Hazırlanışı :
Muhalbesi için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Sütün içine 1su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı pirinç unu ve 1 paket vanilya ilave edip muhallebiyi pişirin.300 gr.tel kadayıfı tutam tutam ayırın.1 tutam tel kadayıfın içine 1 dilim muz ilave edin ve tel kadayıfı sarıp rulo hale getirin.

Tavaya sıvıyağı alın.Sıvıyağda tel kadayıfları kızartın.Servis tabağına tel kadayıfları alın.Üzerine muhallebiyi ilave edin.Muhallebinin üzerine yeşil fıstık ilave edip servis edin.

Kuru Dolma


  • 2 Su B. Pirinç
  • 4 Soğan
  • 2 Çorba K.Domates Salçası
  • 1 Çorba K.Biber Salçası
  • 1 Çorba K. Biber Püresi
  • 1 Çorba K. Nane
  • 1 Çorba K. Sumak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Su



Patlıcanları kaynayan suya atın ve 10 dakika kadar haşlayın. Biberleri patlıcanları almadan 2 dakika önce tencereye alın. Pirinci ıslayın. Soğanları doğrayın. İkisini bir kaseye alın.
Soğanın üzerine tuzu ve baharatları dökün. Salçaları ve püreyi de ilave edin. Elinizle hafif su dökerek karıştırın. İyice yoğurduktan sonra ocaktan aldığınız patlıcanların ve biberlerin içlerini doldurun.
Ağzına kadar doldurmayın çünkü pirinçler şişecek. Tencere tamamen dolunca sıvıyağını ve suyunu ekleyip bir tabakla bastırın. Kapağını da kapatıp pişmeye bırakın.

18 Şubat 2011 Cuma

Karışık Zeytinyağlı


  • 4 havuç
  • 3 patates
  • 2 çorba k. kuş üzümü
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kereviz sapı
  • 2 soğan
  • 2 çorba k. toz şeker
  • zeytinyağı
  • tuz
  • su




4 adet havucu ve 3 adet havucu yuvarlak olarak kesin.Tencereye zeytinyağını alın.Tencereye sarımsakları ve havuçları soteleyin.2 adet soğanı iri olarak kesin havuçların üzerine ilave edip sotelemeye devam edin.Daha sonra tencereye patatesleri ilave edin.

Üzerine kereviz saplarını ilave edin ve sotelmeye devam edin.Daha sonra üzerine tuz ve 2 çorba kaşığı kuş üzümü ilave edin.Üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edip pişirin

15 Şubat 2011 Salı

Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı


Malzemeler

  • Yarım Kg. Tavuk But
  • 2 Havuç
  • 1 Patates
  • 1 Su B. Bezelye
  • 1 Soğan
  • 5 Diş Sarımsak
  • 1 Kase Ev Yapımı Konserve Domates
  • Domates Kurusu
  • Biberiye
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Tane Karabiber
Kapatmak İçin:
  • 3 Su B. Söke Un
  • Tuz
  • Su



Hazırlanışı
Un, su ve tuzu geniş bir kapta yoğurun. Kıvama gelince hamuru sekize bölün. Tavaya sıvıyağ dökün. Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp tavada yarım kıvamda pişirin ve bir tabağa alın. Doğranmış tavuk etini tavada kavurun. Soğanları doğrayın. Tavaya ekleyin dilerseniz karabiber de dökebilirsiniz.
Tavuklar piştikten sonra patates ve havuçları da ekleyin. Biberiye ve tuzu da koyduktan sonra iyice karıştırın. Sekiz küçük güveci elinizle ıslatın. Hazırladığınız iç harcı küçük güveçlere paylaştırın.
Üzerlerine birer tane domates kurusu koyun. Hamurları güveçleri kapatacak kadar açın. İçleri koyduğunuz güveçlerin ağzını hamurla kapatın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamuru kızarıncaya kadar pişirin.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Lalanga Tarifi


Malzemeler

* 3 yumurta
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 su bardağı ılık su
* Tuz
* Un
* Kızartmak için sıvı yağ



Yapılışı
Karıştırma kabına sıvı malzemeler alınıp çırpılır. Tuz, kabartma tozu ve un ilavesiyle kıvam bağlanır. Lokum hazırlanır gibi avcunuzun içine aldığınız hamur baş ve işaret parmaklarınızın arasından top şeklinde çıkartılarak kaşık yardımıyla kesilip hızlıca kızgın yağa atılır. Kızaran toplar kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarılır. (Hamurun kaşığa yapışmaması için arada sıvı yağa batırılarak kaşık yağlanır). Tüm hamur bu şekilde bitirilir. Ilık ikram edilir.
turkmutfagi.blogspot.com

OKtay Usta'nın programında klip havası

Gülben Ergen
Yeşil Elma programına misafir olan Gülben Ergen programa renk kattı. Ergen, hem şarkılarını söyledi, hem de Oktay Usta ile yemek yaptı. Stüdyoya kurulan salıncakta sallanan Gülben Ergen, yayında adeta klip havası yaşattı. İzleyenleri ekrana kitleyen programda, oldukça neşeli dakikalar yaşandı.

3 Şubat 2011 Perşembe

Cevizli Biberli Açma Tarifi

Malzemeler :
  • 4 Su B. Söke Un
  • Yarım Paket Yaş Maya
  • 1 Çay B. Süt
  • 2 Yumurta
  • Yarım Paket Yumuşak Margarin
  • 1 Çorba K. Toz Şeker
  • 1 Tatlı K. Tuz
  • Alabildiği Kadar Su


İç Harcı İçin:
  • 3 Çorba K. Biber Püresi
  • 1 Su B. Ceviz
  • 1 Kase Lor Peyniri
Yapılışı
Unu karıştırma kabına alın. Ortasını açın ve mayayı koyun. Mayanın üzerine margarini koyun. Üzerine sütü dökün, yumurtaları kırın. Toz şekeri ve tuzu kenarlarına serpin. Ortasından yoğurmaya başlayın. Ilık su ekleyerek iyice yoğurun. Unlayın ve 10 bezeye ayırın. Üzerlerine un serperek merdaneyle açın. İç harcı hazırlamak için; biber püresini büyük bir kaseye alın. Cevizi çekin ve içine ekleyin.

Lor peynirini de ilave edip hepsini karıştırın. Açtığınız hamurların üzerlerine iç harcını paylaştırın. Elinizle bastırarak yayın. Hamurları rulo şeklinde sarın. Elinizle biraz çekiştirerek uzatın ve yuvarlak yapıp uçlarını birleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.