10 Ekim 2012 Çarşamba

Hamsili Krep Tarifi

Hamsili Krep Tarifi
Hamsili Krep Tarifi
200 gr hamsi
2 yumurta
1 demet taze soğan
2 kabak
1 patates
1 büyük kuru soğan
1 kg pazı

1 demet maydanoz
3 adet biber
2 domates
4 çorba kaşığı un
Nane
Kızartmak için sıvı yağ


Pazıyı yıkadıktan sonra yapraklarını ince ince bir şekilde doğrayalım. Taze soğanları ve kuru soğanı ince olarak doğrayalım Kabak, patates ve domatesi rendeleyelim. Hamsinin kılçıklarını ayıklayıp hafif tuzlayalım. Biberleri ince ince doğrayalım. Bu malzemenin hepsini karıştıralım.

Un, çırpılmış yumurta, nane maydanoz, bir çorba kaşığı yağ, 1 çorba kaşığı suyu da karışıma ilave edin.
Hepsini sulu hamur gibi yapın. Tavada yağı kızdırıp hamurdan kepçeyle alın ve tavaya atın.
Tahta kaşıkla yassı hale getirin. Krepin her iki tarafını da kızartın. Servise hazır...

9 Ekim 2012 Salı

Erikli Kek Tarifi

Erikli Kek Tarifi
Erikli Kek Tarifi

MALZEMELER:

  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı yağ+su+limonsuyu karışımı
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • 8 adet mürdüm eriği
  • Üzeri için pudra şekeri ya da hindistancevizi


YAPILIŞI:

Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kasede çırpın.İçine şekeri katıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Daha sonra bir kahve fincanına yarım limon suyu sıkın iki parmak su koyun kalana sıvıyağ koyup bu karışımı da keke ekleyin.Un kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek karışıma katın yine çırpın.Eriklerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın ,biraz unlayın.Bunlarıda keke katıp tahta kaşıkla şöyle bir karıştırıp margarinle yağlanmış küçük yuvarlak borcama dökün.175 derecede pişmeye bırakın.Yaklaşık 40 dakika sonra bıçak batırma testi yapın bıçağı keke batırınca bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.Soğuyunca pudraşekeri ya da hindistancevizi ile süsleyin

sarimutfak.blogspot.com