25 Nisan 2014 Cuma

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE
TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE

Tahinli cevizli kurabiyemiz için malzemelerimiz şöyle sıralanmakta:

- 1 çay bardağı tahin
- 1 yumurta
- Yarım bardak toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 250 gram margarin
- 8-9 adet ceviz
- Üzerine dökmek için yumurta akı, şeker ve susam. (özellikle susam tavsiye edilir)

Hazırlanışı: Bir yumurta ve 250 gram margarin karıştırılır. Daha sonra üzerine bir çay bardağı tahin, 8-9 adet de ceviz boca edilir. İsteğe bağlı olarak vanilya da katılabilir. Ardından bunlar iyice karıştırılır. Daha sonra içine aldığı kadar un, unla birlikte de kabartma tozu dökülür. İyice yoğurulur. Arkasından kurabiye şekli verilir. Üstüne de yumurta akı, şeker ve susam karışımı dökülür ve fırına verilir. Pişmiş tahinli cevizli kurabiyelerimiz servise hazırdır.

22 Nisan 2014 Salı

BİSKÜVİLİ PASTA

BİSKÜVİLİ PASTA
BİSKÜVİLİ PASTA

Bisküvili pastamızın tarifi şu malzemelerden oluşuyor:

- 125 gram margarin
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 500 gram dikdörtgen bisküvi
- 2 yumurta



Hazırlanışı: Bisküvilerimizi azar azar peçetenin arasına koyarak, havan kolu ile döverek ufak ufak parçalar haline getirin. Bir kısmını ise tamamen toz haline gelinceye kadar dövmeye devam edin. Çukur şeklinde olan bir kabın içine eritilmiş olan margarini koyun. Buna ek olarak şekeri, kakaoyu ve yumurtayı koyarak karıştırma işlemine başlayın. Bisküvilerini de daha sonra bu karışımın içine atarak karıştırmaya devam edin. Malzemeyi yağlı kağıdın ya da naylonun arasına koyun. Elinizle rulo gibi bir şekil verin ve buzluğa koyarak dondurun. Yeteri soğukluğa ulaştıktan sonra buzdolabından çıkartarak ince dilimler halinde keserek o şekilde servis işlemini gerçekleştirin.

4 Nisan 2014 Cuma

ISLAK KEK TARİFİ

ISLAK KEK TARİFİ
ISLAK KEK TARİFİ

ISLAK KEK TARİFİ



Malzemeler

  • 1 su b. süt
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1/2 su b. kakao
  • 2 su b. un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su b. sıvı yağ
  • 2 su b. toz şeker

Sosu için

  • Çeyrek su b. süt
  • 1 su b. vişne suyu



Hazırlanışı


  • Yağ, şeker, süt ve kakaoyu bir kaba alıp mikserle çırpma işlemini yapıyoruz. 
  • Elde ettiğimiz bu karışımın 3/4'ünü su bardağına ayırıyoruz (İleride üzerine süt koyup tamamlayacağız)
  • Geriye kalan karışımın içerisine kakao, un, yumurta, ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırıyoruz.
  • Ortaya çıkan bu karışımı yağlanmış bir kalıba döktükten sonra 40 dakika boyunca 180 derecelik sıcaklıktaki bir fırın ısısında pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra malzemelerimizde yer alan vişne suyunu kekin üzerine döküyoruz. 
  • Ayırmış olduğumuz sosa sütü de ilave edip, bunu da kekin üzerine boşaltıyoruz.
  • Kalıbı fırına tekrar koyup fırının içerisindeki sıcaklıkla sosun çekmesini bekliyoruz
  • Hepsi bu kadar :)
  • Afiyet Olsun...


NOT: Kalıp kullanmakta zorlananlar, yerine tepsiyi tercih edebilirler.

2 Nisan 2014 Çarşamba

KITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ

KITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ
KITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ

Kıtır kadayıflı muhallebi için malzemelerimiz:

- 6 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 bardak fındık

Hazırlanışı: Önce tereyağı eritin. Şekerle kadayıfı ve fındığı koyun. Pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra altını kapatın.



İç kreması için malzemelerimiz ise şöyle:

- 2 kaşık tereyağ
- 3.5 kaşık unla kavur
- 5 bardak süt
- 7 kaşık şeker
- 1 paket vanilya

Hazırlanışı: Bunları koyup pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyoruz. Biraz soğumasına müsaade ettikten sonra içine 4 paket toz kremşantiyi boşaltıyoruz. Çırpmaya başlıyoruz. Ardından borcama kadayıfın yarısını koyuyoruz. Ortasına muhallebiyi döküyoruz, kalan yarısıyla üstünü örtüyoruz. Fındıkla süsleyip tatlımızın yapımını bitiriyoruz. Ağzınıza layık olan kıtır kadayıflı muhallebiyi misafirlerinize de gururla ikram ediyorsunuz!

1 Nisan 2014 Salı

BAYATLAMAYAN PASTANE TUZLUSU

BAYATLAMAYAN PASTANE TUZLUSU
BAYATLAMAYAN PASTANE TUZLUSU

Hiç bayatlamayan pastane tuzlularından istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte bunun için elimizde olması gereken malzemelerimiz:

- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı çörek otu
- 1 kabartma tozu
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un



Hazırlanışı: Sıvı yağ, şeker, tuz ve margarini bir bütün haline getirerek uygun bir kapta yoğurmaya başlıyoruz. Kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Bu sırada alabildiğince unu da ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz. Son olarak tepsiye dizdiğimiz tuzlularımızın üzerine yumurta sarısını sürüyoruz. Üzerine çörekotunu da ekledikten sonra tuzlularımız fırına sürülmeye hazır hale geliyor. Fırından çıkan tuzlular, tazeliğini uzunca bir süre kaybetmeyerek ani misafirler karşısındaki  kurtarıcınız olacak.