29 Mart 2013 Cuma

Muffin

Muffin
Muffin


MALZEMELER :


  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 cay bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı öğütülmüş toz ceviz
  • 1 paket kabartma tozu



HAZIRLANIŞI:

Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ilave edip biraz daha çırpın. Üzerine unu kabartma tozunu ve cevizi ekleyip hepsini beraber çırpma telli yardımıyla karıştırın. (unu ilave etikten sonra fazla karıştırırsanız kek kabarmaz) kıvama gelen keki kaşık yardımıyla kalıplara dökün. üzerine parça ceviz ve damla çikolatada eke bilirsiniz. 170 derecelik fırında ortalama 25- 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi
Un Kurabiyesi


Malzemeler:


  • 250 gr Yumuşak margarin ya da tereyağı 
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri 
  • 2 çay bardağı nişasta 
  • 1 paket vanilya 
  • 4 su bardağı un 
  • 1/2 paket kabartma tozu 



Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki yağ, pudra şekeri ve vanilyayı iyice karıştırınız. Azar azar un ilavesi yapınız. Kabartma tozunu da ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurunuz. 10 veya 15 dk buzdolabında bekletiniz. Ceviz büyüklüğünde rulo haline gelinceye kadar uzatıp, üzerine hafifçe basınız. Uzayan rulonun üstüne çatalı hafifçe bastırıp çekiniz. 160 derecelik fırında 25-30 dk. pişiriniz. Hafif pembeleşince fırından çıkartınız. 15-20 dakika sonra elekle pudra şekerini üstüne eleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Meyveli Spesiyal Toplar

Meyveli Spesiyal Toplar
Meyveli Spesiyal Toplar


Malzemeler


  • 4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 100 ml sıvı şanti
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı vişne konservesi



Hazırlanışı:

Hindistan cevizi, toz fındığı ve pudra şekerini iyice harmanlayıp havuz haline getirin. İçerisine sıvı şanti ve yumurtayı kırıp vişne konservesini ilave edin. Kulak memesi kıvamına getirin. Vişne konserve olduğundan gerekirse biraz toz fındık takviyesi yapabilirsiniz. Dondurma kaşığı ile top halinde altı yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişirin. Hafif pembeleşince çıkarıp soğumasını bekleyin. Üstüne siyah ve beyaz çikolatalardan benmari usulü ile eritip yağlı kağıdı külah haline getirin. Çıkan kurabiyelerin üzerini ince bir şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

8 Mart 2013 Cuma

Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye
Mısır Gevrekli Kurabiye

Malzemeler:

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 avuç damla çikolata
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un


Dışı İçin;
  • 1 yumurta akı
  • Mısır Gevreği
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. İstenilen şekil verilir. Yumurta akına batırılır ve Mısır Gevreği bulanır. 190 C' de 20-25 dk. pişirilir.