27 Şubat 2012 Pazartesi

Kestaneli İrmik Pastası

Kestaneli İrmik Pastası

Malzeme Listesi:

Tabanı İçin:

  • 1 Kase Kestane
  • 1 P. Petibör Bisküvi
  • 100 Gr. Tereyağı

İrmik Kreması İçin:

  • 1 Lt.Süt
  • 1 Su B. Tozşeker
  • 7 Çorba K. İrmik
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi

Krokanı İçin:

  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 1 Su B. Bütün Badem



Hazırlanışı:

Kestanelerin ortasını çizip fırında pişiriyoruz. Pişen kestanelerin kabuklarını soyuyoruz. Soğuyunca rondodan geçiriyoruz. Petibör bisküvileri doğrayıcıdan geçirip toz galine getiriyoruz.

Karıştırma kabına alıyoruz. Kestaneyi ekliyoruz. Tereyağını eritip ılıdıktan sonra karıştırma kabına katıp karıştırıyoruz. Boş bir çember kalıbı servis tabağının ortasına koyuyoruz. Karıştırma olduğumuuz kestaneli tabanı çemberin içine döküp bastırıyoruz.

Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyu ocağın üzerine alıyoruz. Şeker eridikten sonra irmik ve limon kabuğu rendesini koyuyoruz. Çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Kremayı tabanın üzerine döküyoruz.

Soğuması için dinlendiriyoruz. Krokanı için, toz şekeri tavaya koyup ocağın üzerine alıyoruz. Şeker eridikten sonra bütün bademi ekleyip sürekli karıştırıyoruz. Kısık ateşte karamelize olduktan sonra yağlanmış fırın kabının içine koyuyoruz.

Soğuduktan sonra merdane ile üzerinden geçip krokanları inceltiyoruz. Pastanın kreması soğuduktan sonra üzerine krokanı döküyoruz.

Çemberini çıkarıp servis ediyoruz.

Kuru Meyveli Sütlaç

Kuru Meyveli Sütlaç

Malzemeler:


  • 6 Su B. Süt
  • 1,5 Su B. Toz Şeker
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Pk. Vanilya
  • 3 Çorba K. Pirinç
  • 1 Çay B. Kuru Üzüm
  • 1 Çay B. Kuru Meyve
  • Yarım Çay B. Yaban Mersini
  • 2 Çorba K. Mısır Nişastası

Süslemek İçin:

  • Hindistan Cevizi
  • Yeşil Fıstık



Hazırlanışı:

Kuru üzüm, yaban mersini, ve kuru meyveleri sıcak su ile ıslatıyoruz. Yumuşadıktan sonra yıkayıp süzüyoruz. Pirinci küçük bir tencerede haşlıyoruz. Sütü geniş bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz.

Şeker ve vanilyayı ekliyoruz. Çırpma teli ile karıştırıyoruz. Süt kaynadıktan sonra kuru meyveleri ekliyoruz. Yumurta sarısı, mısır nişastası ve biraz suyu kaseye döküp karıştırıyoruz.

Meyveler biraz piştikten nişastalı karışımı döküyoruz. 1 taşım daha kaynatıp kıvamını aldıktan sonra kaselere paylaştırıyoruz. Sütlaçların üzeri pelte tuttuktan sonra hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz.

Köfte Pizza


Malzemeler:


  • 350 Gr. Kıyma
  • 1 Yumurta
  • Taze Kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu İçin:

  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Kase Domates Sos
  • 1 Tutam Fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Üzeri İçin:

  • 1 Pk. Mantar
  • 1 Su B. Bezelye
  • 1 Çay B. Tane Mısır
  • 1 Kase Çeri Domates
  • Kaşar Peyniri



Hazırlanışı:

Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Taze kekik, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış orta boy bir tepsiye köfte harcını koyup bastırıyoruz. sosu için, domates salçası, rendelenmiş sarımsak ve domates sosu geniş bir kaseye alıyoruz.

Fesleğeni doğrayıp içine katıyoruz. Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp karıştırıyoruz. Köftenin üzerine döküyoruz. Mantarları doğrayıp sıvıyağ ile tavada biraz soteliyoruz.

Sotelenen mantarları, haşlanmış bezelye, tane mısır ve çeri domates koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

Fırından çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini serpip kaşarlar eridikten sonra çıkarıp servis ediyoruz.

23 Şubat 2012 Perşembe

Armutlu Kahveli Kek

Armutlu Kahveli Kek

Malzemeler:


  • 3 Yumurta
  • 1 Su B. Toz şeker
  • 1 Su B. Süt
  • 1 Su B. Sıvıyağ
  • 1 Çorba K. Kakao
  • 1 Pk. Vanilya
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • Ustasından Un Ölçüsü

Islatmak İçin:

  • 1 Çorba K. Granül Kahve
  • 2 Çorba K. Toz Şeker
  • 1 Su B. Süt

Ara Katlar İçin:

  • 4 Armut
  • 1 Su B. Toz şeker
  • 1 Çay K. Karanfil



Hazırlanışı:

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Şekeri döküp mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ, kakao, vanilya, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve 6 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz.

Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Ara katları için, armutu soyup dilimliyoruz. Tencereye koyuyoruz. Toz şeker ve karanfili katıp kendi suyu ile kısk ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.

Pişen armutları soğumaya bırakıyoruz. Pişen keki fırından çıkarıp servis tabağına ters çeviriyoruz. Keki kalıbından ayırıyoruz. Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz. Keki ıslatmak için, granül kahve, toz şeker ve sütü kaseye koyup karıştırıyoruz.

Kekin alt tabanını ıslatıyoruz. Soğuyan armutların yarısını diziyoruz. Diğer kekide ıslatıp armutun üzerine kapatıyoruz. Kalan armutları üzerine dizip servis ediyoruz.

18 Şubat 2012 Cumartesi

Kaşarlı Sebzeli Tepsi Köftesi

Kaşarlı Sebzeli Tepsi Köftesi

Malzeme Listesi:


  • 350 Gr. Kıyma
  • 1 Soğan
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay B. Süt
  • 1 Çay K. Karbonat
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Garnitürü İçin:

  • 1 Çay B. Bezelye
  • 1 Patates
  • 1 Havuç
  • 100 Gr. Kaşar Peyniri
  • 1 Kök Brokoli
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber



Hazırlanışı:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Süt, karbonat, tuz, karabiber ve kekiği koyup karıştırıyoruz.

Orta boy bir borcam kaba harcımızı döküyp yayıyoruz. Elimizle hafif bir şekilde üzerine bastırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Garnitürü için, haşlanmış bezelyeyi karıştırma kabına alıyoruz.

Haşlanmış patates ve havucu küp bir şekilde doğrayıp bezelyeye ekliyoruz. Kaşar peynirini doğrayıp katıyoruz. Sıvıyağ, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Brokoliyi doğrayıp haşlıyoruz.

Haşlandıktan sonra soğuk suda biraz bekletip süzdürüyoruz. Fırındaki köfteyi çıkarmaya yakın üzerine garnitür karışımını üzerine döküyoruz.

Biraz daha pişirip kaşarları eridikten sonra fırından çıkarıp haşlanmış brokoli ile birlikte servis ediyoruz.

17 Şubat 2012 Cuma

Patatesli Kek Börek

Patatesli Kek Börek

Malzeme Listesi:


  • Patatesli Kek Börek
  • 5 Patates
  • 3 Yumurta
  • 1 Soğan
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Su B. Sulu Yoğurt
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 100 Gr. Beyaz Peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz Kırmızı Biber
  • Ustasından Un Ölçüsü


Hazırlanışı:
Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Soğan, dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Yumurtaları Karıştırma kabına kırıyoruz.

Sulu yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz kırmızı biber ve karabiber koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz. Beyaz peyniri içine rendeliyoruz. Doğradığımız sebzeleri içine katıyoruz. Kabartma tozu ve 8 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz.

Yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

Kaymaklı Vişneli Ayva Tatlısı

Kaymaklı Vişneli Ayva Tatlısı

Malzeme Listesi:


  • 4 Ayva
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • Su
  • 1 Tatlı K. Karanfil

Üzeri İçin:

  • 1 Kase Vişne
  • 1 Çay B. Toz Şeker
  • 1 Su B. Su
  • 1 Tatlı K. Nişasta

Süslemek İçin:

  • Kaymak
  • Yeşil Fıstık



Hazırlanışı:
Ayvaları soyup 4'e bölüyoruz. Geniş bir tencereye koyuyoruz. Ayvaların yarısını geçicek kadar sıcak su döküyoruz. Karanfil ve biraz ayva çekirdeği koyuyoruz. Ayvalar piştikten sonra şekerini döküyoruz.

Kapağı kapalı olarak kısık ateşte biraz daha pişiriyoruz. Şeker eriyip ayva çekirdekleri ile birlikte akışkan bir kıvam aldıktan sonra ayvaları servis tabağına alıyoruz. Üzerini için, vişneleri küçük bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz.

Su, toz şeker ve nişastayı döküp koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak sosumuzu pişiriyoruz. Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz.

Ayvaların üzerine ılık sosunu döküyoruz. Soğuduktan sonra kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz.

16 Şubat 2012 Perşembe

Ekmek Çanağında Köz Biberli Çorba

Ekmek Çanağında Köz Biberli Çorba

Malzeme Listesi:


  • 1 Kg. Çavdar Unu Karışımı
  • 2 Pk. Kuru Maya
  • Su

Çorbası İçin:

  • 4 Köz Biber
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • 1 Çorba K. Biber Salçası
  • 2 Çorba K. Un
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Soğan
  • 1 Su B. Et Suyu
  • 1 Tutam Ispanak Yaprağı
  • 1 Dal Biberiye
  • Su
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • Kaşar Peyniri

Hazırlanışı:

Kuru mayayı küçük bir kaseye döküp üzerine ılık su döküyoruz. Karıştırıp çözülmesi için 2-3 dakika bekletiyoruz. Unu karıştıma kabına alıp ortasını açıyoruz.

Çözülmüş mayayı ortasına döküyoruz. Biraz su ekleyip ortadan başlayarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru ister bütün olarak ister 3'e bölüp yuvarlıyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine koyup mayalanması için dinlendiriyoruz. Mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan ekmekleri soğumaya bırakıyoruz. Baş kısmını kesiyoruz. İçini boşaltıyoruz.

Çorbası için, tereyağını tencereye koyup eritiyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Soğan, sarımsak ve köz biberi ince bir şekilde doğrayıp katıyoruz.

Domates ve biber salçasını ekliyoruz. İyice kavrulduktan sonra et suyu ve sıcak su katıyoruz. 1-2 taşım kaynatıp el blendırından geçiriyoruz. Küçük doğranmış ıspanak yapraklarını katıyoruz. Tuzunu ekliyoruz.

Kıvamını bağlamak için biraz daha sıcak su koyabiliriz. Ispanaklarla birlikte biraz daha pişirdikten sonra çanak yapmış olduğumuz ekmeklere çorbayı döküyoruz.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve biberiye yaprağı koyup servis ediyoruz.

Zeytinyağlı Pazı Sarması

Oktay Usta Zeytinyağlı Pazı Sarması

Malzeme Listesi:


  • 3 Bağ Pazı
  • 2 Soğan
  • 1,5 Su B. Pirinç
  • 1 Çorba K. Dolmalık Fıstık
  • 1 Çorba K. Kuş Üzümü
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Tutam Taze Nane
  • 1 Havuç
  • Yeni Bahar
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Kuru Nane
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Su



Hazırlanışı:

Pazıların yapraklarını haşlıyoruz. Dolmalık fıstığı zeytinyağı koyduğumuz derin bir tencereye koyup kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz.

Yıkanmış pirinçleri katıp kavurmaya devam ediyoruz. Tuz, karabiber,, kuş üzümü, yeni bahar, kuru nane ve pul biberi ekliyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar su döküp karıştırıyoruz.

Kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. Dereotu, maydanoz ve tazen naneyi ince bir şekilde doğruyoruz.

Pirince ekleyip karıştırıyoruz. Pazı yapraklarının baş kısmına harcımızdan koyup sarıyoruz. Havucu soyup dilimliyoruz. Tencerenin tabanına havuçları diziyoruz. Sardığımız sarmaları tencereye yerleştiriyoruz.

Tencereyi ocağın üzerine yerleştiriyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz. Zeytinyağı döküyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Yaprakları açılmasın diye tabağı ters çevirip sarmaların üzerine koyuyoruz.

Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.

15 Şubat 2012 Çarşamba

Pastırmalı Çıtırdayan Börek

Oktay Usta'dan Pastırmalı Çıtırdayan Börek Tarifi
Malzemeler:

  • 1 yufka
  • 7 adet milföy hamuru
  • 1 şişe soda
  • 1 çay b.mısırözü yağı
  • 1 yumurta
  • kaşar peyniri
  • pastırma


Hazırlanışı:

Fırın kabının altını yağlayın. Daha sonra fırın kabının altını milföy ile kaplayın. Yufkayı 2 ye ayırarak milföylerin üzerine yayın. Üzerine pastırma ve kaşar peynirini serperek kalan yufkayı üzerine kapatın. Kalan milföyleri de üzerine kapatın.

Sosu için ise karıştırma kabına yumurtayı, sodayı ve sıvıyağı alarak çırpın. Böreği kestikten sonra sosu üzerine döküp 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.

9 Şubat 2012 Perşembe

Sevgililer Günü Pastası

Sevgililer Günü Pastası
Sevgililer Günü Pastası
8 Kişiliktir
Malzemeleri:

  • 175 gram veya 1 ve 1/2 su bardağı kek unu
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 115 gram veya 1/2 su bardağı pudraşeker
  • 2 adet yumurta, çırpılmış
  • 15 ml veya 1 yemek kaşığı pekmez
  • 150 ml veya 2/3 su bardağı ayçiçeğiyağı
  • 150 ml veya 2/3 su bardağı süt



Dolgu malzemesi için:

  • 3 yemek kaşığı çilek reçeli
  • 150 ml. veya 1/4 su bardağı kremşanti
  • 115 gram çilek dilimlenmiş

Süsleme için:

  • Bir miktar Çikolatalı fondan Kalp şeklinde çikolata
  • Pudraşeker, serpmek için




Yapılışı:
- Fırını 160°C’de ısıtın. 20 cm’lik derin ve kalp şeklindeki kek kalıbını yağlayın ve dibine yağlıkağıt serin. Kek unu, kabartma tozunu ve kakaoyu geniş bir kaseye alın. Şekeri ilave edip karıştırın.
- Yumurtaları, pekmezi, ayçiçeğiyağını ve sütü ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpın.
- Hamuru, hazırladığınız kalıba döküp yayın. Önceden ısıtılmış fırında iyice kabarıp sertleşene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kalıptan çıkarıp soğuması için bekletin.
- Keskin bir bıçakla keki enine ortadan ikiye kesin. Alt keki servis tabağına alın. Üzerini çilek reçeliyle kaplayın.
- Kremşantiyi çırpıp çilekleri ilave edin. Kremayı kekin üzerine sürün. Diğer keki üzerine yerleştirin. Çikolatalı fondanla kekin üzerini kaplayın. Çikolata kalpleriyle süsleyip pudraşeker serpin.

8 Şubat 2012 Çarşamba

BOLONEZ SOSLU MAKARNA



1 paket spagetti makarna
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba k.salça
2 domates
1 kereviz
1 havuç
300 gr.kıyma
zeytinyağı
tuz

HAZIRLANIŞI:
Spagetti makarnayı suyunu çektirerek pişirin. Sosu için
soğan ve sarımsağı soteleyin.İçine rondodan çekilmiş kereviz
ve havucu ekleyin.Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Domates
ve salçayı ekleyin. En son biraz su ilave ederek pişmeye bırakın.
Sos koyulaşınca tuzunu ekleyip pişen makarnanın üzerine
bolca dökün. En son kaşar peyniri rendesi ve maydanoz ile
süsleyerek servis yapın.

BALKABAĞINDAN EKMEK DE YAPTIK




yarım kg balkabağı
1 çorba k. tereyağı
1 çay b. zeytinyağı
1 çay b. süt
1 çorba k. maya
alabildiği kadar un
1 su b. tam buğday unu
1 su b. ceviz
1 tatlı k. tarçın
1 çorba k. tozşeker

Üzeri için:
un

HAZIRLANIŞI:
Balkabaklarını buharda haşlayıp püre yapın.
karıştırma kabına tereyağını,zeytinyağı alın.
üzerine sütte eritilmiş mayayı ve balkabağını
ilave edin. iri kırılmış cevizi,tarçın ve tozşekeri
ekleyin. en son unları ilave edip ekmek hamuru
kıvamında bir hamur hazırlayıp minik ekmek
şekilleri verip tepsi mayası gelmesi için yarım
saat bekletin. üzerine un eleyip 180 derecede
pişirin. marmelat sürülerek yenebilecek
hoş kokulu ,lezzetli ekmekler.

FIRINDA SARIMSAKLI BONFİLE



1 bütün bonfile
1 havuç
3 diş sarımsak
3 defne yaprağı
2 çorba k. tane karabiber
tuz, zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
1adet bütün bonfileyi alın.
Üzerine bıçakla batırıp içine sarımsakları yerleştirin.
Dövülmüş tane karabiberler serpin.
Pişirme kabına eti alın.Üzerine havuşları
ve defne yapraklarını yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Tavuklu Lahana Bohçası



* 1 tavuk göğsü
* 1.5 su b.pirinç
* 1 soğan
* 1 tutam maydonoz
* 1 domates
* 1 tatlı k.biber salçası
* 1 tatlı k.domates salçası
* 2 çorba k.fesleğen
* tuz,karabiber
* sıvıyağ
* su
Sosu için:
* 1 çorba k.salça
* 2 diş sarımsak
* tuz
* sıvıyağ
* su

Hazırlanışı :

İlk olarak tavuk göğsü satır kıyması şeklinde ya da doğrayıcıdan geçirilerek tavuk kıyması elde edilir. Kıyma karıştırma kabına alınır. Üzerine yıkanıp süzdürülmüş pirinç, soğan, mayadanoz, kuru fesleğen ve sıvıyağ eklenerek karıştırılır. İç harcın iyi pişmesi için biraz da su eklenir. Daha sonra önceden tuzlu suda haşlanıp soğutulmuş lahanaların içine iç harçten konularak bohça şeklinde kapatılır. Daha sonra lahana bohçalr fırın kabına dizilir

Dİğer tarfatan sosu hazırlanır. Bunun için; sarımsak doğranarak sıvıyağda sotelenmeye alınır. Daha sonra üzerine salça alınır ve bir süre sotelendikten sonra biraz su ilave edilerek bir süre pişirilir. Sos hazırlanınca lahanaların üzerine gezdirilir. Her bir bohçanın üzerine bir domates dilimi konulur. En son üzerine ıslatılmış yağlı kağıt konularak pişirlir. isteğe göre yoğurt ile servis yapılır.

Portakallı Lor Tatlısı

Portakallı Lor Tatlısı Tarifi

Malzeme Listesi:


  • 3 Yumurta
  • 500 Gr. Tuzsuz Lor Peyniri
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • Yarım Çay B. İrmik
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Su B. Un
  • 1 Su B. Pirinç Unu
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Pk. Kabartma Tozu

Şerbeti İçin:

  • 4 Su B. Toz Şeker
  • 4,5 Su B. Su
  • 1 Dilim Limon
  • Tatlı Tarifleri, Tatlı Yemekleri



Hazırlanışı:

Lor peyniri ve tereyağını süzgeçten geçirip karıştırma kabına alıyoruz. İrmik, portakal kabuğu rendesi, toz şeker, kabartma tozu, 3 yumurta, un ve pirinç ununu koyup iyice karıştırıyoruz.

Yumuşak bir karışım elde ediyoruz. Şanti torbasına dolduruyoruz. Fırın tepsisini yağlıyoruz. Tatlı hamurundan tepsinin içine yuvarlak şekilde sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.

Şerbeti için, şeker, su ve limonu tencereye koyup pişiriyoruz. Tatlı fırından çıktıktan sonra şerbetini sıcak olarak döküyoruz.

1 Şubat 2012 Çarşamba

Patates Çizgili Mantarlı Bonfile Dilimleri

Patates Çizgili Mantarlı Bonfile Dilimleri

Malzeme Listesi:


  • 8 Patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz Kırmızı Biber
  • Kekik
  • Sıvı yağ

Bonfilesi İçin:

  • 400 Gr. Bonfile
  • 1 Pk. Mantar
  • 1 Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Su B. Süt
  • 1 Çay K. Un
  • Değirmen Karabiber
  • Tuz
  • Su



Hazırlanışı:

Patatesleri iyice yıkıyoruz ve soymadan dilimliyoruz. Uçlarını koparmadan altı bütün kalacak şekilde dilimliyoruz. Fırın tepsisine koyuyoruz. Alt kısmında tümsek oluşturmak için havucu dilimleyip patateslerin altını koyuyoruz.

Üzerlerine sıvıyağı gezdiriyoruz. Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kekik serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın ısısını 160 dereceye düşürüyoruz. Bonfileyi dilimliyoruz.

Tavaya sıvıyağ koyarak etleri iki tarafını çevirerek yarı kıvamda kızartıyoruz. Mantarları, soğanı, sarımsağı doğruyoruz. Etleri aldığımız tavaya biraz daha sıvıyağ ekleyerek mantarları da soteliyoruz.

Unu serpiyoruz ve karıştırıyoruz. Sütü de ilave ediyoruz. Etleri tekrar üzerine alıyoruz. Lezzetini artırmak için et suyu ya da su veriyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

Servis tabaklarının birine patatesleri diğerine de soslu bonfilemizi alarak servis ediyoruz.