29 Mart 2014 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Hindistan cevizli kurabiye için gerekli malzemelerimiz:

- 1 yumurta
- 1 paket margarin
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu


Hazırlanışı: 
Gerekli karışımı kaba koyup yoğurma ve kıvama getirme işlemini tamamladıktan sonra hamurumuzu top top yuvarlayarak tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüyoruz. Hindistan cevizine bulayarak fırınlama işlemine geçiyoruz. Fırında işlem bittikten sonra çıkartıp sıcak bir şekilde kurabiyelerimizi misafirlerimize servis ediyoruz. Afiyet olsun!

28 Mart 2014 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Malzemeler:
- Salamura yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı yağ ( zeytinyağı olması önerimiz ama sıvıyağ da olabilir )
- Dereotu
- Nane
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon

Yapılışı: 

- Soğanlar incecik doğranır ve büyük bir kaba alınır.
- Ardından 1 ay bardağı yağ konulur.
- Pirinçler ayıklanıp, yıkanır, ardından kaba eklenir.
- Salça, karabiber, pul biber, nane, tuz, kimyon ve dereotu da eklenip, iyice harmanlanır.
- Ardından yapraklar tuzu çıkana kadar iyice yıkanır. Geceden yıkamaya başlayabilirsiniz. Ilık suyun içinde bekletip ara ara suyunu değiştirirseniz yapraklar tuzunu çıkaracaktır.
- Ardından sarma işlemine başlayabilirsiniz. Sarmalarınızı tencereye dizdikten sonra üstüne limon dilimleri eklemeyi unutmayın.
- Daha sonra üzerine sıcak su ekleyip, sarmalarınızı pişirebilirsiniz.

Önerimiz: Eğer sarmalarınızın üzerine pişmeye yakın biraz zeytinyağı gezdirirseniz, parlak bir görünüm verebilirsiniz.