2 Haziran 2014 Pazartesi

Pideli Köfte Tarifi

Pideli Köfte
Pideli Köfte Tarifi

Malzemeler:
- 1 orta boy soğan
- Köfte için bayatlamış ekmek
- 500 gr kıyma
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 1 adet yumurta
- Pide
- Tereyağı
- Salça

Hazırlanışı: 
Soğanımızı ilk olarak rendeliyoruz. Kıymamızla birlikte derince bir kaba alıyoruz. Ardından yumurta ve baharatları ekleyip, salçamızı ve ekmeğimizi ekleyip köftemizi güzelce yoğuruyoruz. Daha sonra köftelerimizi küçük küçük yaparak fırında ızgara modunda pişiriyoruz. Aynı anda bir kapta tereyağı eritiyoruz. Diğer tarafta da salçalı su pişiriyoruz. Pidelerimizi küçük küçük doğrayarak onları da fırında ısıtıyoruz. Ardından geniş servis tabaklarına önce pideleri diziyoruz, sonra köfteleri. Üzerine tereyağı ve salçalı su gezdiriyoruz. Pideli köftemiz hazır. Afiyet olsun.

22 Mayıs 2014 Perşembe

Kürdan Kebabı

Kürdan Kebabı
Kürdan Kebabı
Malzemeler:

- 4-5 adet uzun patlıcan
- 1 adet orta boy soğan
- 400 gr kıyma
- Ekmek içi
- Bir miktar sarımsak
- 1 adet yumurta
- Sıvı yağ
- 2 adet domates
- Maydanoz
- Salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon



Hazırlanışı: 

Öncelikle 400 gr kıyma bir kaba konur. Üzerine soğan rendelenir. Ardından ekmek içi robottan geçirilip eklenir. Daha sonra sarımsak rendelenir. Ardından baharatları konur ve yumurta da eklenerek köfteler hazırlanır. Ardından önceden soyulup suda bekletilmiş olan patlıcanlar uzunlamasına doğranır. Patlıcanlar ve köfteler kızartılır. Daha sonra patlıcanların içine köfte konup sarılır, üstüne biber ve domates eklenir ve kürdan takılır. Bu şekilde hepsini hazırlayıp fırın tepsimize koyuyoruz. Ardından salalı su yapıp tepsimizin içine bu suyu döküyoruz. Daha sonra fırına verip iyice pişiriyoruz. Kürdan kebabımız hazır. Afiyet olsun.

6 Mayıs 2014 Salı

Pizza Tarifi

Pizza Tarifi
Pizza Tarifi

Dışarıdan ne şartlarda yapıldığı belli olmayan, en ucuz malzemeyle üretilip en pahalı ve uçuk fiyattan satılan pizza yerine evimizin hijyenik şartlarında bildiğiniz malzemelerle ucuza, el emeği göz nuru pizza yapmak ister misiniz? O zaman doğru yere geldiniz. Detaylı bir şekilde 2 yazıyla anlatacağımız pizza yapımının bu ilk kısmında hamur, sos ve iç için ayrı ayrı malzemeleri yazacağız. İkinci bölümde yapılışını anlatacağız.

1.bölüm

Pizza hamuru malzemeleri:

- 4 su bardağı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz

Pizza sosu malzemeleri:

- 1 yemek kaşığı silme salça
- 1-2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz

Pizza içi malzemeleri:

- 3-4 adet yeşil biber
- 1-2 adet domates
- Yeşil-siyah zeytin (az)
- 9-10 adet mantar
- Sucuk, sosis, salam, mısır (isteğe göre)
- 250-300 gram kaşar peynir
- 1 adet kırmızı biber

2.bölüm
İlk bölümümüzde detaylı şekilde pizzanın iç malzemelerini, hamur malzemelerini ve sos malzemelerini verdik. Bu bölümde ise tek tek hepsinin nasıl yapıldığını ve servise hazır hale pizzayı nasıl getirebileceğimizi açıklayacağız.

Pizza Hamurunun Hazırlanışı: Ununuzu havuz gibi açarak tüm malzemeleri karıştırın. Hamur mümkün olduğu kadar kulak memesi kıvamına gelsin. Daha sonra üzerini kapatarak ılık bir ortamda mayalandırma işlemini gerçekleştirin.

Pizza Sosunun Hazırlanışı: Domatesleri soyup sarımsakla birlikte rondodan geçirelim. Suyunu daha sonra biraz süzelim. Sonra tüm malzemeleri tencerede kaynatalım ve soğutma işlemini gerçekleştirelim.

Pizzanın Yapılışı: Tepsiyi yağlayıp her tarafını unlayalım. Hamuru hafif unlu zeminde merdane ile tepsi boyutunda açalım. Sosu hamurun üzerine sürelim. Altta sucuklar olmak üzere (yanmaması için) malzemeleri yerleştirelim. En üste rendelenmiş kaşarı koyalım. 200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.

NOT: Sos için ketçap ve kekik de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun pizza severler!

2 Mayıs 2014 Cuma

Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı Tavuk Sote
Mantarlı Tavuk Sote

Malzemeler:

- Yarım kilo mantar
- 750 gram sotelik tavuk
- Yağ
- Tuz
- Salça
- Karabiber
- Pul biber



Hazırlanışı: Öncelikle mantar, güzelce temizlenir ve ince ince doğranır. Ardından sotelik tavuk da küp küp doğranır. Daha sonra tencereye yağ konulup üstüne küp küp doğradığımız tavuğu ekleriz. Tavuğun üzerine birazcık tuz da ilave edebiliriz. Kısık ateşte kendi suyunda bir süre tavuk pişirilir. Eğer suyu az gelirse, bir miktar su da ilave edilebilir. Biraz pişirilmiş tavuğun üzerine doğradığımız mantarları ekleriz. Ardından pişmeye bırakırız. Pişmesine yakın tuz, salça, karabiber ve pul biberini ekleriz. Mantarın ve tavuğun tadına bakarak pişmiş olup olmadığını tespit edebiliriz. Yeteri kadar piştiğini düşündüğümüzde, yemeğimizin altını kapatabiliriz.

25 Nisan 2014 Cuma

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE
TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE

Tahinli cevizli kurabiyemiz için malzemelerimiz şöyle sıralanmakta:

- 1 çay bardağı tahin
- 1 yumurta
- Yarım bardak toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 250 gram margarin
- 8-9 adet ceviz
- Üzerine dökmek için yumurta akı, şeker ve susam. (özellikle susam tavsiye edilir)

Hazırlanışı: Bir yumurta ve 250 gram margarin karıştırılır. Daha sonra üzerine bir çay bardağı tahin, 8-9 adet de ceviz boca edilir. İsteğe bağlı olarak vanilya da katılabilir. Ardından bunlar iyice karıştırılır. Daha sonra içine aldığı kadar un, unla birlikte de kabartma tozu dökülür. İyice yoğurulur. Arkasından kurabiye şekli verilir. Üstüne de yumurta akı, şeker ve susam karışımı dökülür ve fırına verilir. Pişmiş tahinli cevizli kurabiyelerimiz servise hazırdır.

22 Nisan 2014 Salı

BİSKÜVİLİ PASTA

BİSKÜVİLİ PASTA
BİSKÜVİLİ PASTA

Bisküvili pastamızın tarifi şu malzemelerden oluşuyor:

- 125 gram margarin
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 500 gram dikdörtgen bisküvi
- 2 yumurta



Hazırlanışı: Bisküvilerimizi azar azar peçetenin arasına koyarak, havan kolu ile döverek ufak ufak parçalar haline getirin. Bir kısmını ise tamamen toz haline gelinceye kadar dövmeye devam edin. Çukur şeklinde olan bir kabın içine eritilmiş olan margarini koyun. Buna ek olarak şekeri, kakaoyu ve yumurtayı koyarak karıştırma işlemine başlayın. Bisküvilerini de daha sonra bu karışımın içine atarak karıştırmaya devam edin. Malzemeyi yağlı kağıdın ya da naylonun arasına koyun. Elinizle rulo gibi bir şekil verin ve buzluğa koyarak dondurun. Yeteri soğukluğa ulaştıktan sonra buzdolabından çıkartarak ince dilimler halinde keserek o şekilde servis işlemini gerçekleştirin.